Kokiomis progomis dovanoti gėlių neverta?

Šiomis dienomis yra susidaręs toks įvaizdis, jog gėles dovanoti verta visur ir visada. Vis dėlto, yra progų, kuriose gėlių dovanojimas yra daugiau nei beprasmiškas bei nėra vertas investicijų – būtent apie tokias progas šiandien ir kalbėsime.

Gėlės žiedas

Naujieji metai
Vykdami pas draugus ar giminaičius neretai vežamės ne tik gėrimų bei maisto, tačiau ir gėlių. Vis dėlto, investuoti į gėles, vykstant į naujųjų metų šventę, tikrai nereikėtų, kadangi šios šventės metu gėlės neturi absoliučiai jokios prasmės. Naujieji metai yra bendruomenės šventė, kai tuo tarpu gėlės dažniausiai yra skiriamos konkrečiam žmogui konkrečia proga, kas puikiai atspindi, jog vietoj investicijų į gėles naujųjų metų proga verčiau investuokite į gaiviuosius gėrimus ar maistą, kurie leis naujųjų metų nakčiai nesibaigti ilgiau.

Vaikų gimtadieniai
Gėlės yra dalykas, be kurio neįsivaizduojame apsilankymo nei vieno brandaus žmogaus asmeninėje šventėje, todėl, dėl susidariusio įpročio, gėles, jų gimtadienių proga, dovanojame ir vaikams. Vis dėlto, vaikams gėlės bus mažiausiai rūpintis dalykas netgi jei dovanosite jas be nieko daugiau, tad jei prie gėlės pridėsite ir vienokį ar kitokį žaislą – gėlės bus pamirštos jau po keleto minučių, kas jūsų išleistus keletą eurų pavers niekais.

Vestuvės
Taip, į vestuves eiti nešantis gėles yra iš paprasto poelgio pavirtę į tradiciją, tačiau faktas, jog šios tradicijos reikėtų kuo skubiau atsisakyti. Kodėl? Į vestuves vidutiniškai ateina bent po keletą dešimčių žmonių, o turint galvoje, jog kiekvienas iš jų investuos į gėlę bent po keletą eurų, gausime pakankamai didelę sumą, kuri tą vakarą bus pavirtusi į šventės puošmeną, o rytoj keliaus į šiukšlinę. Būtent dėl to, verčiau padovanokite simbolinį žiedą, o ne investuokite dešimtį eurų į prabangią puokštę, o likusius pinigus įteikite pagrindiniams vestuvių žmonėms – tai jiems bus žymiai mielesnė dovana, nei tuoj pat nuvysiančios gėlės.